Oulun SF-seura Iku-Turson blogi – Uutisia ja artikkeleita

Lehti. Sisältää tekstiä. Ja kuvia.

Suomalaiseen SF-fandomin perinteeseen kuuluu saumattomasti kaikenlaisten lehtien ja muiden julkaisujen tuottaminen. Tämä on ollut Iku-Turson taustalla miltei alusta asti ja nyt on tullut aika tehdä asialle jotain.

Pohjimmiltaan haluamme tarjota lehden puitteissa Oulun seudun SF-kirjoittajille ja -taiteilijoille mahdollisuuden saada omia tuotoksiaan julkaisuun. Tulemme pitämään kynnystä hyvinkin matalalla. Jokainen voi kirjoittaa, piirtää, maalata tai tuottaa muuta materiaalia, joka voidaan julkaista tässä blogissa ja myöhemmin varsinaiseksi lehdeksi koottuna nettijulkaisuna. Alkuun emme siis tule tekemään lehteä painetussa muodossa. Tällä on selkeät taloudelliset syyt: painattamisesta koituu kuluja. Internetissä kaikki on (melkein) ilmaista.

Ensimmäinen numero tulee olemaan fandom-erikoisnumero. Sen vuoksi haluammekin kerätä tarinoita, faktaa, fiktiota, juttuja, haastatteluja ja taidetta siitä mitä on suomalainen ja oululainen fandom. Mutta ei siinä kaikki. Koska haluamme myös kertoa kaikille mikä on Oulun SF-seura Iku-Turso, niin siihen liittyvää materiaalia tarvitaan myös. Tämä materiaali voi olla mitä tahansa, kunhan sen voi jotenkin juontaa Iku-Tursoon. Edellämainittujen lisäksi kaikki muukin yleisempi materiaali käy, kunhan se liittyy jotenkin fantasiaan, scifiin tai spefiin. Tyylillä ei väliä. Ja vielä täytyy erikseen mainita, että myös kaikki taide käy. Lehti on aika kuivakka, jos sitä ei voida jollain tavalla värittää kuvituksella. Ja se kansikuvahan se tärkein on.

Lyhyesti; Oulun SF-seura Iku-Turso tulee julkaisemaan lehteä. Sen ensimmäinen numeron teema tulee olemaan fandom ja seura itsessään, mutta kaikki materiaali käy kunhan se liittyy SF/F-genreen.

Mikäli olet kiinnostunut kirjottamaan tai kuvittamaan lehteä, ota yhteyttä joko sähköpostilla osfs.vesihiisi@gmail.com tai tule käymään IRC-kanavallamme #kokkolintu@IRCnet. Tarkkailkaa myös sähköpostilistaa ja tätä blogia, jossa asian laidasta tiedotetaan lisää. Aikataulua ei ole vielä, mutta siitä ilmoitellaan lähiaikoina.

PS. Lehti kaipaa nimen. Ehdotuksia otetaan vastaan. Maallista mammonaa yms. emme voi tarjota, mutta kiitollisuutta ja suuruutta internetissä senkin edestä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s